|
|
|
Het ondernemingsplan, een goed
concept! ----- --------------------------------O
Belangrijk voor u zelf
en om uw onderneming door te rekenen. Uw favoriete
concept moet natuurlijk wel bestaansrecht hebben en u zult de partners in
deze daarvan moeten overtuigen. Betrek waar mogelijk uw partners, zoals b.v. de brouwerij of de gemeente. Financiële onderbouwing is het belangrijkste voor de banken, laat uw plan
doorberekenen. Weet wat er gaande is in de branche.
OVoor een geslaagde
bedrijfsovername is een juiste kosten/baten-analyse van de historische
exploitatie-gegevens van essentieel belang. Deze informatie geeft een goed
beeld van de bedrijfsmogelijkheden en is noodzakelijk bij de invulling van
het ondernemingsplan. Het analyseren van lopende verplichtingen is een ander belangrijk aspect dat
bij een bedrijfsovername komt kijken. Voor advies en begeleiding bij het
opstellen en doorberekenen van uw ondernemersplan kunt u contact met ons
opnemen.
*Opstellen van ondernemersplannen
*Taxaties goodwill en inventaris
*Marktonderzoeken en vestigingsplaatsonderzoeken
*Uitwerken van concepten *Doorberekenen van exploitatieprognoses
*Begeleiden van financiering- en kredietaanvragen
*Ondersteunen bij aanvragen vergunningen *Begeleiding, advies bij aanvragen i.v.m. Bibob wetgeving
O
Verzamel nuttige informatie
bij onderstaande links:
*Bedrijfschap Horeca en Catering
*Koninklijke horeca Nederland
*Kamer van Koophandel
O
Tips
Zoekt u een horecabedrijf? Weet wat u wilt!
Als u exact weet wat u wilt vergemakkelijkt u uw
zoektraject.
Test uw concept op realiteit;
O
Is er behoefte aan?
O
Wat is uw doelgroep
O
wat wordt uw omzet en hoe hoog mogen de kosten zijn.
O
Houd rekening met uw concept, zet eisen van uw
vestigingsplaats op papier en bepaal
O
zo bijvoorbeeld de
grote en de ligging van het pand.
O
Stel vast of u wel of niet een woning bij het
bedrijfspand wenst en beslis of u voor
nieuwbouw of een
bestaand pand kiest.
O
Kies een bedrijfsvorm die bij u past. Starters kiezen
veelal voor een Eenmanszaak of
O
Vennootschap onder firma
(V.o.f.). Horecaondernemers die langer in het vak zitten
O
kiezen veelal voor een Besloten Vennootschap (BV).
--------------------------------------------------------------------
O
Tip! Bent u starter? Laat dan een horeca
makelaar thuis komen. Hij kan veelal aan uw wensen,
karakter, woning, tuin en auto een behoorlijke
inschatting maken welke onderneming bij u past!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
© H. Berg nieuwsbrief maart 2005 |
     
 
|
|
|